A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Shqipërinë

Shqipërisë

Le ta këndojmë sot Shqiperinë,
Një vend më t’bukur n’botë jo ska,
Frymë e re fërfërit lirinë,
Dhe atë flamurin kombëtar.

Era liri po vjen kudo,
Nëpër male e qytete,
Mu n’at qiell ku diell’ rrezo’
Nëpër valët në bregdete.

Nëpër fusha,kodra t’blerta,
Nëpër lisa e nëpër shkurre,
Nëpër pyje,shpella t’errëta,
Në lumenjtë e nëpër gurre.

Nëpër odat e pleqërisë,
Që duke luftuar morrën dhenë,
Nëpër dhomat e djalërisë,
Që atdheun ta mbrojnë bënë benë.

Pra, Gëzo Shqipëri lirinë,
Për shumë jetë e për shumë mot,
Sa të gjallë ti i ke fëmijnë,
Askush stë prek një pëllëmbë tokë.

Gusht 2018

- poezi nga Bujar Dema


- Poezia u dërgua nga BujarD -

Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  1