A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tjetër Vdekje

Tjetër vdekje,
tjetër truall mbi njeriun e pafajshëm,
tragjedi në vargje që nuk mbaron,
tjetër trup që kallet në dhe.

Në Bulqizë, ku endesh mes vdekjesh,
dhe mes alkoolit, mes harresës, mes jetës së gjallë,
mes birrës dhe mirësisë që e kërkon pafund,
të peshon mbi krye, tjetër varr, tjetër tragjedi, tjetër vdekje.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë