A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Djali I Vogël

Një djalë i vogël ecte në bulevard dhe qeshte vazhdimisht,
sa i lumtur ishte ai, tepër i lumtur,
sepse është i vocërr, qeshte djalërisht, sinqerisht,
i pafajshëm, krejt në botën e tij i përhumbur.

Sikur të ishte edhe atdheu kaq i bukur,
kaq i lumtur dhe i buzëqeshur, i gëzuar,
s’do kishte kaq shumë hidhërime me siguri,
varre jo, as lot, por vallëzuar, nusëruar.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë