Këngë Të Shqipërisë Së Jugut

Asaman O Trëndafili I Çeles ➡ O Rosa Sbocciata

 Shqip ➡  Italisht
Nuk ka akoma asnjë votë

Përkthe Një Këngë »

Më Shumë Përkthime »

Përktheu: Mario Massaro Arberesh Nga Qefti (Fg) Italy


Asaman O Trëndafili I Çeles

Asaman o trendafil i celes
N'ty bilbili po kendon
dhe vajza si lule pranveres
kengen tende po degjon

Amani amani shoke
Mos me ngani
Se ma gezoj xhanin
Me bukurine e saj

Zemra me gezoi
Kur ajo m'shikoi
Zemra mu be mal
Nga bukuri e saj

Ne nje bahce
Me zymbyla
Ka dal vasha
tuj shetit

qenka veshun
me te bardha
zeri saj
porsi bilbil

Amani amani shoke
Mos me ngani
Se ma gezoj xhanin
Me bukurine e saj

Zemra me gezoi
Kur ajo m'shikoi
Zemra mu be mal
Nga bukuri e saj


O Rosa Sbocciata

Ah, rosa sbocciata,
in te l'usignolo canta
e la fanciulla come fiore di primavera
ascolta il tuo canto.

Rit-
Deh, di grazia, compagni,
non mi toccate,
perchè ella mi rallegra l'anima
con la sua bellezza.
Il cuore mi rallegra
quand'ella mi guarda,
il mio cuore è diventato desiderio
a causa della sua bellezza.

In un giardino
di giacinti
è uscita la fanciulla
passeggiando.

E' adunque vestita
di bianco,
la sua voce
come l'usignolo.

Rit.

Deh, di grazia,compagni,
non mi toccate,
perchè ella mi rallegra l'anima
con la sua bellezza.
Il cuore mi rallegra
quand'ella mi guarda,
il mio cuore è diventato desiderio
a causa della sua bellezza.

Korrigjo Përkthimin