A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Ç'më Ndodhi Me Një Shkronjë

Me rrëmujë detyrat
i bëri Besniku,
la fletoren hapur
dhe në lojë iku.

E mora fletoren,
bobo, ç'të lexoj,
në çdo fjalë të shkruar
mungon nga një shkronjë.

Atë ditë Besnikun
e hoqa nga loja:
- Sot, - i thashë, - je ngopur,
se ke ngrënë... shkronja!

- Lërmë, o babi, lërmë,
lërmë të shkoj në lojë,
se s'bëhet hataja
vetëm për një shkronjë!

- Nuk bëhet hataja
vetëm për një
shkronjë?!
Eja, bir i babit,
bashkë ta shikojmë.

Për një d-ë
që ti s'e vë,
fjala derë
bëhet erë
dhe shtëpia
ngel pa derë...

Për një m-ë
që ti s'e vë,
fjala mik
bëhet ik...

(Ç'bën kështu,
more Besnik,
a i thuhet
mikut ik?!)

Shih pa shih,
ka dhe më keq:
për një b-ë
që ti e heq,
fjala bujk
bëhet ujk.

(Bujkun tonë
që prodhon bukë,
për një shkronjë
ti e bën ujk...)

Sytë e Nikut
mbushen lotë...
Do të flasë,
por çfarë të thotë?!

1983

- poezi nga Tasim Gjokutaj


Zgjidhni me sa yje do votoni

Mesatarja:  5 / Votuan:  4